Fysik

Omskriv formel v = √(F/μ)

01. april 2014 af Peyote (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Jeg har lidt problemer med denne opgave

Omskriv v = √(F/μ)  så du får formlen for en ret linje – hvor v = a*√F

Hvordan skal man gribe dette an?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at

        \sqrt{\frac{F}{\mu }}=\sqrt{F}\cdot \sqrt{\frac{1}{\mu }}


Svar #2
07. april 2014 af Peyote (Slettet)

Det er 

u = a ikke?

Eller er det forkert forstået at man skal ende med formlen v = a*√F ?

Jeg skal også lave et plot over v som funktion af F, jeg har tidligere udregnet Ft.  Er F = Ft ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Jeg forstår ikke, hvad du mener med u = a . Man har

        v=\sqrt{\frac{F}{\mu }}=\frac{1}{\sqrt{\mu }}\sqrt{F}

der jo har formen  v = a·√F .

Uden at kende sammenhængen, kan man ikke svare på, om F er lig med Ft .


Svar #4
07. april 2014 af Peyote (Slettet)

Det er en opgave omkring strående bølger på en streng.

Jeg har så lavet nogle udregninger der i opgaven bliver kaldt F det er skrevet op således

F= m*g 

Dette er vel samme formel som den "normale" tyngdekraftformel

F=m*g ?

I opgaven omkring omskrivning af formlen, bliver jeg så bedt om at lave et blot over v som funktion af √F

Jeg har udregnet v  altså farten og udregnet Ft. Her er jeg så i tvivl om F er lig Ft 

Hvis de er lig med hinanden skal jeg vel bare finde kvadratroden af min F-værdi også indsætte det på x-aksen og min fart på y-aksen?

Dette skulle så gerne give mig en retlinje hvor min formel 

 v = a*√F

gælder?


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Hvad er F og hvad er Ft i din sammenhæng? Hvad er m, og hvad er μ ?


Svar #6
07. april 2014 af Peyote (Slettet)

http://www.e-formel.dk/view/Tyngdekraft

Det er lavet over 5 forskellige vægt på vores snor

      1                2            3             4        5

m    90 g        130g      170g        210g   250g  (omregnet til kg for at få resultat i N)

Ft   0,88 N      1,3 N    1,7N       2,1N     2,5N

μ kendes ikke endnu, den skal jeg finde når jeg har lavet en graf og fået en funktion for grafen

F er der ingen udregninger over blot denne formel

 v = a*√F

Hvor tvivlen så kom om F = Ft


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Hvis det ikke klart er specifieret, hvad F er, kan man da ikke afgøre, om F er lig med Ft . Jeg har bedt dig om at forklare, hvad de forskellige symboler står for.


Svar #8
07. april 2014 af Peyote (Slettet)

Det er nok der mit problem opstår. Jeg kan ikke give dig flere oplysninger end det her. 

Jeg tror de har lavet en fejl i beskrivelsen.

Men har nu lavet min funktion og den ser rigtig ud. Hvis man tager udgangspunkt i at de 2 symboler viser det samme. Så må læren jo komme med en forklaring hvis de mener det er 2 forskellige ting.

Tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Læren??


Skriv et svar til: Omskriv formel v = √(F/μ)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.