Fysik

Fysik? Delta?

04. april 2014 af ItaloLove (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan regner jeg et her ud?

1. En bil accelerere fra 0 til 100 km/h på 8,5 sekunder. Beregn gennemsnitsaccelerationen.

2. Hvor langt kører bilen under accelerationen under forudsætning af, at accelerationen er konstant?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. april 2014 af mathon

1.
        100 km/h = 27,778 m/s

        a_{middel}=\frac{\Delta v}{t}=\frac{27,778\; \frac{m}{s}}{8,5\; s}=3,268\; \frac{m}{s^2}


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. april 2014 af mathon

2.
             2\cdot a_{middel}\cdot \Delta s=v^{2}-v{_{0}}^{2}

             \Delta s=\frac{v^{2}-v{_{0}}^{2}}{2\cdot a_{middel} }


Svar #3
04. april 2014 af ItaloLove (Slettet)

Mange tak, det vil jeg side og lege lidt med :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

2. Alternativt. Med konstant acceleration er der i gennemsnit kørt med middelhastigheden

        vmiddel = (v0 + v1)/2 = 0,5·(0+100) km/h = 50 km/h = (50/3,6) m/s

i tiden t = 8,5 s , svarende til distancen

        s = vmiddel·t = (50/3,6)·8,5 m


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. april 2014 af mathon

For konstant acceleration
er sammenhængen:

                                a=\frac{v-v_o}{t} \: \; \; \Leftrightarrow \; \; \; at=v-v_o
                 og
                               \Normal\ \Delta s=\frac{1}{2}at^2+v_o\cdot t
hvoraf
                               \Normal\ \Delta s=\left (\frac{1}{2}at+\frac{2v_o}{2} \right )t=\left (\frac{1}{2}(v-v_o)+\frac{2v_o}{2} \right )t=\left (\frac{v-v_o+2v_o}{2} \right )t=

                                                                 {\color{Red} \frac{v+v_o}{2}}\cdot t={\color{Red} v_{middel}}\cdot t

                              
                                              
                                                   


Skriv et svar til: Fysik? Delta?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.