Matematik

Retvinklede trekanter - cosinus, siuns og tangens

04. april 2014 af AnnaKragelund (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej! Jeg har en aflevering, hvor denne opgave indgår - kan dog ikke huske hvordan man løser den type opgaver. Især nr. 2 giver problemer :)

Er der en venlig sjæl, der har tid til at kigge på det? 

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. april 2014 af mathon

   I en retvinklet trekant med C = 90°
             har du
                             cos(A) = b/c     sin(A) = a/c

                             cos(B) = a/c     sin(B) = b/c

Cosinus til en spids vinkel i en retvinklet trekant er lig med forholdet mellem vinklens hosliggende katete og hypotenusen.

Sinus til en spids vinkel i en retvinklet trekant er lig med forholdet mellem vinklens modstående katete og hypotenusen.

                             cos(A) = sin(B)

                             sin(A) = cos(B)


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. april 2014 af mathon

                              tan(A) = a/b

                              tan(B) = b/a

Tangens til en spids vinkel i en retvinklet trekant er lig med forholdet mellem vinklens modstående katete og dens hosliggende katete.
                             


Skriv et svar til: Retvinklede trekanter - cosinus, siuns og tangens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.