Matematik

Hvor er det nemmest at tegne sådan en kurve ?

05. april 2014 af caco52 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Skal bare have tegnet kurven :

100/x + 13.5*x + ( 50/x )*kvadratroden ( .25 + xiandenpotens )

Hvor er det nemmest og enklest at få tegnet sådan en kurve ?

Caco


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2014 af PeterValberg

GeoGebra (kan hentes gratis på Nettet)

WordMat (gratis plugin til MS Word, kan hentes på Nettet)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. april 2014 af Alex4 (Slettet)

Sådan her?

http://www.wolframalpha.com/input/?i=Plot%5B100%2Fx+%2B+13.5x%5E2+%2B+%2850%2Fx%29Sqrt%5B.25+Chi%5E2%5D%2C+%7Bx%2C+-10%2C+10%7D%5D


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. april 2014 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
05. april 2014 af caco52 (Slettet)

Mange tak for det svar !

Så mangler jeg bare at finde det lokale minimum - ved beregning - uden 'kun' at aflæse det ! Kan du klare den ?

Caco


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man har

        f(x)=\frac{100}{x}+13,5x+\frac{50}{x}\sqrt{x^{2}+\frac{1}{4}}

Beregn forskriften for f '(x) og løs så ligningen f '(x) = 0 .


Svar #6
05. april 2014 af caco52 (Slettet)

Hej

Er ski blevet for gammel til jeg kan huske hvordan man lige 'gør det jazz'. Jeg ved godt den skal differentieres men hvordan er det nu lige - hvad er resultatet !?

Caco


Svar #7
06. april 2014 af caco52 (Slettet)

Hej

Mangler noget kyndig hjælp til løsning af denne :

( -50/x ) * ( (2 + kvadratrodenaf ( 0.25 + xianden ) / x ) - x / kvadratrodenaf ( 0.25 + xianden )) + 13.5 = 0

Hjælp mig - red min søndag !

Caco


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Du får bedre overblik, hvis du tager de ekstra par minutter til at skrive det ordentligt op:

        -\frac{50}{x}\left ( \frac{2+\sqrt{0,25+x^{2}}}{x}-\frac{x}{\sqrt{0,25+x^{2}}} \right )+13,5=0


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ved at gange ligningen med

        x^{2}\sqrt{0,25+x^{2}}

får man så ligningen

        \left ( 13,5x^{2}-100 \right )^{2}\left ( x^{2}+0,25 \right )=\left ( \frac{25}{2} \right )^{2}

som du så kan more dig med.


Svar #10
07. april 2014 af caco52 (Slettet)

Tak for det svar - udtrykket ser lidt pænere ud - men hvis jeg ganger parenteserne ud får jeg et sjettegradspolynomium :

982.25x- 2652.4375x+ 10675x+ 2343.75 = 0

Den kan jeg ikke lige umdiddelbart løse. Jeg kan prøve mig frem med nogen tal men jeg er interesseret i den exakte talværdi.

Caco


Svar #11
07. april 2014 af caco52 (Slettet)

Hej

Ingen der kan klare et sjettegradspolynomium !? Jeg ved x = 2.78120071 for f' = 0. Dette er aflæst. Men jeg mangler den matematiske udredning.

Caco


Svar #12
07. april 2014 af caco52 (Slettet)

Giver en kasse øl - hvis der er een der har givet mig den matematiske udredning inden klokken 16 denne mandag.

Caco


Brugbart svar (0)

Svar #13
07. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#11

Ligningen kan løses med et CAS-værktøj uden problemer.

Det er et 3.-gradspolynomium i x2 med rødderne

x2 = 7,73507740600027 , x2 = -0,23532238546268 , x2 = 7,06505979427722 ,

hvoraf kun den første rod x2 = 7,73507740600027  er en brugbar rod i ligningen f '(x) = 0 , så man ender med

x = ±√7,73507740600027 = ±2,78120071


Svar #14
07. april 2014 af caco52 (Slettet)

Tak for det svar - det er da ok at se aflæste resultat er ok.

Jeg ved godt pc'en er blevet et gevaldigt hjælpemiddel idag - den kan jo 'fritage' een for selv at bruge hovedet - selv at regne tingene ud - som jeg 'lærte' det en gang. Men jeg er nu stadigvæk så skeptisk at jeg stadig bruger hovedet til at vurdere eller checke resultaterne. Men når du så bruger et CAS værktøj til at løse det - ved jeg også at det sagtens kunne klares ved håndkraft og jeg kender ikke programmet. Mangler stadig den matematiske udredning for problemet - men tak for hjælpen her

Caco


Brugbart svar (0)

Svar #15
07. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#14

Du må så sætte dig ind i, hvordan beregner rødderne i et 3.-gradspolynomium

http://en.wikipedia.org/wiki/Cubic_equation


Skriv et svar til: Hvor er det nemmest at tegne sådan en kurve ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.