Matematik

f' af (x ln x-x)

06. april 2014 af boelle85 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder og gennemgår noter og forstår ikke hvordan vores lærer finder den afledte funktion for xlnx-1.

xlnx-1=

1·lnx+x·1/x-1

Jeg er med på at x differentieret=1, men hvordan kan lxn differentieret give lnx+x·1/x?


Svar #1
06. april 2014 af boelle85 (Slettet)

Kan ikke redigere indlægget, so poster rettelse

Jeg sidder og gennemgår noter og forstår ikke hvordan vores lærer finder den afledte funktion for xlnx-x.

xlnx-x=

1·lnx+x·1/x-1

Jeg er med på at x differentieret=1, men hvordan kan lnx differentieret give lnx+x·1/x?


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. april 2014 af SuneChr

Differentiation af et produkt:
(f·g) '  =  f ' ·g + f ·g '


Svar #3
06. april 2014 af boelle85 (Slettet)

Arr ja selvfølgelig, mange tak:)


Skriv et svar til: f' af (x ln x-x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.