Matematik

Funktionstilvækst - Bestem deltaY/deltaX

07. april 2014 af fiatmoneyfiasco (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa

Jeg forsøger at finde de korrekte mellemregninger til en opg. hvor facit er kendt.
Givet en funktion f(x) = 1/x
Bestem den gennemsnitlige tilvækst Δy/Δx (udtrykt ved h), med udgangspunkt X0 = 1
og med x tilvæksten Δx = h.

Facit ifølge bogen = -  (1 / 1+h)

Mine mellemregninger er:
Y0 = 1
X = 1+h
Y = 1/1+h
Δy = (1/1+h) -1 = -1/1+h

Δy/Δx = (-1/1+h) / h = ? -  korrekt? Hvordan søren kommer man så frem til: - (1 / 1+h) ?

Umiddelbart ville jeg gange h på i nævneren: (-1/(1+h) * h), og så vil det jo aldrig give det angivne facit ... ?

Jeg vil sætte stor pris på hvis nogen vil fortælle mig hvad den korrekte vej er her, og hvad jeg gør forkert?

vh T


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Brug parenteser ordentligt:

Δy = 1/(1+h) - 1 = (1 - (1+h)) / (1+h) = -h/(1+h)

og dermed

Δy/h = -1/(1+h)


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. april 2014 af peter lind

Du skal passe på med at holde orden i parentesern   y=1/(1+h)  Δy = 1(1+h)-1 = (1-(1+h) )/(1+h) = -h/(1+h)


Svar #3
07. april 2014 af fiatmoneyfiasco (Slettet)

Takker


Skriv et svar til: Funktionstilvækst - Bestem deltaY/deltaX

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.