Matematik

HTX 1.g Rumgeometri

08. april 2014 af ItaloLove (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, har nogle opgaver som jeg ikke kan finde ud af og ikke kan finde formler til nogle der kan hjælpe? :-)(Mat B1)

Opg 14: En del af inddækningen på et udsugningsanlæg er svejst sammen af to ens keglestubbe. Se figur 7.Hver keglestub har højden h = 300mm . Den store grundflades dia- meter D = 400mm . En frembringer i keglen danner vinklen w = 650 med grundfladen.

a)  Beregn diameteren d i den lille grundflade.

b)  Beregn det udfoldede areal af hver keglestub. 

Opg 15: Bakken (uden låg) er sat sammen af to keglestubbe og et prisme.Bakkens lige side har længden l = 14cm . Bredden b = 7cm . I den øvre grundflade er bredden B = 11cm .På kassen er anført et rumindhold på 900mL.

a) Beregn radierne r og R.

b) Beregn bakkens højde, h. 

Opg 16: Nedre grundflade er et rektangel med længden , l = 85mm bredden b = 46mm , med afrundede hjørner hvor rundingsradius r = 10mm. Øvre grundflade er et rektangel med længden , L = 90mm .

a) Beregn radius R og bredden B i den øvre grundflade.

b) Beregnrumfangetafsmørretidethøjdeforskellenmellemøvreog nedre grundflade er 33mm. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Opg 14. Figuren ville sikkert gøre underværker.


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. april 2014 af mathon

       Arealet af keglestubfladen af en keglestub med radierne R og r og den udfoldede stubflades sidelinje s,
       er
                  A_{keglestubflade}=\pi \cdot s\cdot \left ( r+R\right )


Skriv et svar til: HTX 1.g Rumgeometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.