Kemi

Blandinger

08. april 2014 af Popmepi (Slettet) - Niveau: C-niveau

hey studieportalen - hvordan ville i løse disse opgaver ? 

1.  Hvad er koncentrationen af ionerne i følgende opløsninger af letopløselige salte:

Na+ og Cl- i en 0,75 M NaCl opløsning

2. 1,0 L 0,25 M AgNO3 opløsning fortyndes til 2,5 L. Hvad er AgNO3 koncentrationen i den nye opløsning ?

3. Hvor mange gram BaCl2*2H2O skal der bruges til at fremstille 200 mL 0,05 M bariumchloridopløsning ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. april 2014 af mathon

1.
                 \left [ Na^+ \right ]=\left [ Cl^- \right ]=\left [ NaCl \right ]=0,75\; M


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. april 2014 af mathon

2.

          \left [AgNO_3 \right ]_{fort}=\frac{1}{2,5}\cdot \left [AgNO_3 \right ]_{{\color{Blue} u}fort}=\frac{1}{2,5}\cdot \left ( 0,25\; M \right )=0,1\; M


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. april 2014 af mathon

 3.
            n\left ( BaCl_2 \right )= \left ( 0,200\; L\right) \cdot \left ( 0,05\; \frac{mol}{L} \right ) =0,01\; mol

             M\left ( BaCl_2H_4O_2 \right )=\left ( 137,33+2\cdot 35,453+4\cdot 1,008+2\cdot 15,999 \right )\;\frac{g}{mol}=

                                                                                                                               244,266\; \frac{g}{mol}

             afvejningsmasse:
                                             m(BaCl_2*2H_2O)=\left ( 0,01\; mol \right )\cdot \left ( 244,266\; \frac{g}{mol} \right )=2,443\; g


Svar #4
08. april 2014 af Popmepi (Slettet)

Takker, har lidt problemer med gaskonstaten i idealgasligningen

Jeg ved der er 8,31 Pa*m^3/ Mol * K 

Hvilke er der ellers? Har set på wiki men forstår ikke hvordan de skriver det op, kunne du liste dem her ? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. april 2014 af mathon

                  R=8,31451\; \frac{Pa\cdot m^3}{mol\cdot K}=0,083145\; \frac{bar\cdot L}{mol\cdot K}=0,082058\; \frac{atm\cdot L}{mol\cdot K}


Svar #6
08. april 2014 af Popmepi (Slettet)

Hvordan ville du lave den her Mathon?

Stoffet CuSO4 *5H2O anvendes til at lave 500 mL 0,125 M CuSO4.

Beregn massen af CuSO4 * 5H2O som man skal bruge til at lave opløsningen.

Hvor stort et volumen skal man afmåle af opløsningen hvis man skal bruge 0,005 mol CuSO4?


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. april 2014 af mathon

M(CuSH10O9) = sum({1,1,10,9}*{63.546,32.065,1.008,15.999}) g/mol = 249.682 g/mol

           n(CuSO4) = (0,500 L) • (0,125 mol/L) = 0,0625 mol = (1/16) mol


til fremstilling af 500 mL 0,125 M CuSO4
anvendes
                    m(CuSO4 *5H2O) = ((1/16) mol) • (249,682 g/mol) = 15,6051 g

.

0,005 mol CuSO4 er indeholdt
i
                         V = (0,005 mol) / (0,125 mol/L) = 0,04 L = 40 mL


Skriv et svar til: Blandinger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.