Matematik

areal

09. april 2014 af samsamsamsam (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg forstår ikke helt hvordan b'eren i denne opgave laves. Opgaven kan ses i #1.
Er der nogle, som vil hjælpe?


Svar #1
09. april 2014 af samsamsamsam (Slettet)

Her er opgaven:

Screen Shot 2014-04-09 at 09.50.53.png


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. april 2014 af mathon

             f(x)=y=ax^3+bx^2+cx+d
og
                             a\cdot 0^3+b\cdot 0^2+c\cdot 0+d=5
hvoraf                 
                             y=a\cdot x^3+b\cdot x^2+c\cdot x+5

                             a\cdot x^3+b\cdot x^2+c\cdot x =y-5    anvendt 3 gange

                                 a\cdot \left ( -2 \right )^3+b\cdot \left ( -2 \right )^2+c\cdot \left ( -2 \right ) =11,33-5
                                 a\cdot \left ( -2,5 \right )^3+b\cdot \left ( -2,5 \right )^2+c\cdot \left ( -2,5 \right ) =-3,85-5
                                 a\cdot \left ( -4 \right )^3+b\cdot \left ( -4 \right )^2+c\cdot \left ( -4 \right ) =0-5

hvoraf a, b og c beregnes.


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

I spm b) skal man bestemme arealet af det gråtonede område vist på den nederste figur ovenfor. Området er begrænset af x-aksen og grafen for funktionen f '(x) , hvor f '(x) ≤ 0 for det relevante område. Man skal derfor beregne integralet

A = - ∫-22,5 f '(x) = - (f(2,5) - f(-2)) = -(-3,85 -11,33) = 3,85 + 11,33 = 15,18 ,

hvor funktionsværdierne f(-2) og f(2,5) aflæses på figur 5 ovenfor. Det er således ikke nødvendigt at bestemme forskriften for f(x) .


Skriv et svar til: areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.