Matematik

Ligning

09. april 2014 af 123434 (Slettet) - Niveau: C-niveau

x/2+7=(3x-7)/2

x/2+7-7=(3x-7)/2-7

x/2=(3x-7)/2-7

2*x/2=2*(3x-7)/2-7

2x=6x-14-7

2x=6x-21

2x-6x=-21

-4x=-21

-4x/4=-21/4

x=-5,25

Hvad gør jeg galt?

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. april 2014 af SuneChr

I 4. linje skal (- 7) på højre side også ganges med 2
og
x/2 = x


Svar #2
09. april 2014 af 123434 (Slettet)

Mange tak, Sune


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det hele bliver da lidt nemmere, hvis der ganges igennem med 2 til at begynde med:

      x + 14 = 3x - 7

      2x = 21

        x = 21/2


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.