Matematik

Billån - hjælp til opgave

09. april 2014 af JonesJones (Slettet) - Niveau: C-niveau

Et lånetilbud på 50.000 kr. afvikles med 36 månedlige ydelser på 2000 kr. og heri er indregnet alle lånets oprettelsesomkostninger. Der tilskrives 1,25% pr. måned i rente.
Hvor store er de samlede oprettelsesomkostninger ved lånet?


Når jeg sætter ovenstående tal i grynmodellen får jeg 71.863 kr.
Fra dem trækker jeg 50.000 hvilket er lig med = 21.863 kr. som udgør oprettelsesomkostninger.

Facitlisten viser dog 7694,53 kr.

Nogen der kan fortælle mig hvad jeg gør forkert?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man finder hovedstolen G:

        G = y·(1 - (1+r)-n)/r = 2000·(1 - 1,0125-36)/0,0125 = 57694,53


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#0

Vi kan ikke fortælle, hvad du gør forkert, når du ikke viser dine mellemregninger.


Svar #3
09. april 2014 af JonesJones (Slettet)

Mange tak, Andersen.
Jeg fandt frem til min fejl via din udregning :)
- Og du har ret, jeg skulle selvfølgelig have nedskrevet mellemregningerne.

Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Billån - hjælp til opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.