Matematik

Eksponentiel og linje:

10. april 2014 af Niko83 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej til alle. Jeg har svært med sporgsmål b). Har har ingen clue, hvordan kunne man opstille denne model.

Opgaven:

En model for den årlige globale CO2 -udledning  er givet ved: 

P(t)=60,297* 10*1.031t

hvor  P(t) betegner den årlige globale CO2 -udledning  (målt i tons) til tidspunktet t (målt i
år efter 1950).

a) Gør rede for, hvad konstanterne i modellen fortæller om udviklingen i den årlige

globale CO2 -udledning  efter 1950.

Samtidig er en model for befolkningsudviklingen i verden givet ved:

N(t)= 6,72* 107 *t +2, 597* 109

hvor  N (t) betegner befolkningstallet i verden til tidspunktet t (målt i antal år efter 1950).

b) Opstil en model, der beskriver den gennemsnitlige årlige CO2 -udledning  pr. person

(målt i tons) som funktion af tiden t (målt i år efter 1950), og benyt modellen til at

give et skøn over den gennemsnitlige årlige CO2 -udledning  pr. person i 2012.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2014 af PeterValberg

U(t)=\frac{P(t)}{N(t)}

indsæt forskrifterne for henholdsvis P(t) og N(t) og reducér brøken mest muligt

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Eksponentiel og linje:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.