Matematik

Lineær funktioner...vær venlig at hjælpe

10. april 2014 af HFNU (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nedenstående tabel viser sammenhængen mellem højden af en flagstang og højden af det
dannebrogsflag, der passer til. 
 
Flagstangens højde (m) 8,0 12,0 
Flagets højde (m) 1,70 2,45 
 
Denne sammenhæng kan beskrives ved formlen 
 y ax b = + , 
hvor både flagstangens højde x og flagets højde y er målt i meter. 
 a) Bestem tallene a og b. 

 b) Hvor højt skal et flag være for at passe til en 15 m høj flagstang? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2014 af mathon

                        y_2=ax_2+b
                        y_1=ax_1+b                                                         som ved subtraktion giver

                        y_2-y_1=ax_2-ax_1=a\left ( x_2-x_1 \right )

                        {\color{Blue} a=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}}          som ved indsættelse i     y_1=a\cdot x_1+b
      giver

                        {\color{Red} b=y_1-a\cdot x_1}


Svar #2
10. april 2014 af HFNU (Slettet)

Jeg har brugt formlerne ; og har fået a til at være 0,1875 og b til at være 2,55 er det rigtigt???

Svar #3
10. april 2014 af HFNU (Slettet)

er der nogen der kan hjælpe mig med spørgsmål b??


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. april 2014 af mathon

                             y(x)=0,1875x+0,2

                             y(15)=0,1875\cdot 15+0,2


Svar #5
10. april 2014 af HFNU (Slettet)

er det forskriften???..vi har fået b til at være 2,55

Er det så forkert


Svar #6
10. april 2014 af HFNU (Slettet)

Fotoet viser Dannebrog på en flagstang ved 
Brøndby Stadion. Flaget er 9,0 m højt. 
 c) Hvor høj er flagstangen på Brøndby 
 Stadion? 

hvordan kan man regne den ud???


Svar #7
10. april 2014 af HFNU (Slettet)

Hedder det ikke så ikke 

9,0= 0,1875*x +0,2??

det er en ligning jeg skal regne ikke? nogle der ved hvad det næste trin er


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. april 2014 af mathon

Løs ligningen
                               9,0 = 0,1875·x + 0,2


Svar #9
10. april 2014 af HFNU (Slettet)

hvad er det næste trin???? det er det jeg ikke ved:) kan du hjælpe med det


Brugbart svar (0)

Svar #10
10. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Isoler 0,1875·x ved at trække 0,2 fra på hver side. divider med 0,1875 til sidst.


Svar #11
10. april 2014 af HFNU (Slettet)

Så det vil sige at det er 9,0 -2= 0,1875*x -2??? er det sådan . Jeg er ikke helt sikker nemmelig


Brugbart svar (0)

Svar #12
10. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#11

Nej. Man skal trække 0,2 fra på hver side, ikke 2 . Leddet 0,2 flyttes over på den anden side af lighedstegnet.

        0,1875·x = 9,0 - 0,2 .


Svar #13
10. april 2014 af HFNU (Slettet)

Er x 37,33 ???har jeg regnet den rigtigt ud


Svar #14
10. april 2014 af HFNU (Slettet)

ok er x lig med 46,93 så???


Brugbart svar (0)

Svar #15
10. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#13

Nej, det er ikke rigtigt.


Svar #16
10. april 2014 af HFNU (Slettet)

Nå synes når man putter 46,93333 ind i x plads så får man jo 9,0

Brugbart svar (0)

Svar #17
10. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#16

Mit svar i #15 var rettet mod dit svar i #13.

Svaret i #14 er en tilnærmet værdi for løsningen.


Svar #18
10. april 2014 af HFNU (Slettet)

Når ok super ... Jamen tak ;)

Skriv et svar til: Lineær funktioner...vær venlig at hjælpe

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.