Matematik

mat a hjæælp

10. april 2014 af malaa (Slettet) - Niveau: A-niveau

Heeej nogen der kan hjælpe

En linje l har parameterfremstillingen l: (xy)=(13)+t⋅(21), t∈R.

Bestem en ligning for den linje m, der går gennem punktet (3,4) og er vinkelret på l. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Måske mener du

        [x,y] = [1,3] + t·[2,1] , t ∈ R .

Bestem en retningsvektor r for linien l . Linien m skal gå gennem punktet (3,4) og have vektoren r som normalvektor.


Svar #2
10. april 2014 af malaa (Slettet)

nåår ja taaak kan du også give mig fremgangs måden på

For en kugle med radius r og volumen V gælder, at En bestemt kugle har rumfanget 32⋅π .

V = 4⋅π⋅r3 . 3 

bestem kuglens radius


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Isoler r af det korrekte udtryk for V

        V=\frac{4\pi }{3}r^{3}


Svar #4
11. april 2014 af malaa (Slettet)

altså v=4/3*pii*r^3
 

er det rigtig hvis jeg siger 

r^3=4/3*pii/32/3*pii

er dårlig til mat 


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej. Hvor kommer 32,3 pludselig fra? Isoler r3 . Gang med 3 og divider med 4π .


Svar #6
11. april 2014 af malaa (Slettet)

jamen hvad er mit r^3, hvilket tal


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det finder du jo ved at isolere r3 af

        \frac{4\pi }{3}r^{3}=32\pi


Svar #8
11. april 2014 af malaa (Slettet)

skal jeg så sige 32*pi*3/4pi


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ja, men brug parenteser i den notation, og reducer udtrykket.

Lad i øvrigt være med at klassificere opgaven som A-niveau, hvis du i virkeligheden mener noget andet.


Svar #10
11. april 2014 af malaa (Slettet)

det er et eksamenssæt fra 2013. tak for hjælpen


Skriv et svar til: mat a hjæælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.