Matematik

Differentialregning - bestemme f'(x)

11. april 2014 af sofiehoejlund (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Jeg er ret lost - jeg kan simpelthen ikke forstå det med at differentiere, og da min underviser ikke kunne forklare mig det, forsøger jeg her. Jeg har et par opgaver som jeg skal have lavet, og da jeg netop virkelig ikke forstår det håber jeg lidt på at der er en der kan skære det lidt ud for mig - har virkelig brug for en forklaring af hvad jeg gør, og ikke bare en matematisk visning.

Opgaven hedder:

En funktion f er givet ved 

f(x) = e^2x  - 3x

a) Bestem f'(x), og undersøg om der findes en tangent til grafen for f med hældningskoefficienten -1

Desuden er der flere opgaver jeg ikke forstår, men hvis der er en der kan forklare mig selve det at 'differentiere' ville det være fedt... 

Mvh 

Sofie


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2014 af mathon

                                            f{\, }'(x)=2\cdot e^{2x}-3

Det skal nu undersøges, om der findes et xo, for hvilket

                                            f{\, }'(x_o)=2\cdot e^{2x_o}-3=-1

hvilket nu undersøges:
                                                                 2\cdot e^{2x_o}=2
                                                                  e^{2x_o}=1
                                                                  2x_o=0
                                                                  x_o=0

.
Der findes derfor en tangent til grafen for f med hældningskoefficienten -1
i røringspunktet
                                  R=(0;f(0))=(0;1)

                                          


Svar #2
11. april 2014 af sofiehoejlund (Slettet)

#1

Hvad er det så jeg gør? 

Indsætter jeg -1 på x0 plads? Er ret forvirret her?

Forstår ikke helt hvad værdien xangiver?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. april 2014 af mathon

             xo er et specifikt x.


Skriv et svar til: Differentialregning - bestemme f'(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.