Matematik

Vektorer

14. april 2014 af simon196 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa, vi er lige startet på emnet vektor, og det er ikke min stærke side, så jeg håber på nogen kan hjælpe mig med disse opgaver, som er vedhæftet.

Tak på forhånd

Vedhæftet fil: Studieportalen.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2014 af PeterValberg

I dit tilfælde svarer den korteste diagonal i det udspændte parallelogram til a - b

Skærmbillede 2014-04-14 kl. 12.41.51.png

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
14. april 2014 af simon196 (Slettet)

Men det afklare stadig ikke helt mit spørgsmål, for hvordan finder jeg den længde?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. april 2014 af PeterValberg

der gælder:

\vec{a}\cdot\vec{b}=0\quad\Leftrightarrow\quad \vec{a}\perp\vec{b}

se [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. april 2014 af PeterValberg

#2

længden af vektor u = (u1, u2) kan bestemmes som

|u| = √(u12 + u22)

se [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. april 2014 af mathon

                     \vec{a}\cdot\vec{b}=0\quad\Leftrightarrow\quad \vec{a}\perp\vec{b}

                     \begin{pmatrix} t-2\\5 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} 3\\-3 \end{pmatrix}=0

                      \left ( t-2 \right )\cdot 3+5\cdot (-3)=0    …

                     


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. april 2014 af PeterValberg

Jeg kan anbefale FriViden.dk's glimrende videosamlinger om:

vektorer i planen [ LINK ]

vekorer i rummet [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.