Matematik

Hvordan udregner man megapixel?

21. april 2014 af JulieM13 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Opgaveteksten lyder:

Jesper overvejer kameraer der tager billede på 6 megapixel, 10 megapixel og 12 megapixel. 

Bestem højde og bredde i megapixel for disse tre billedstørrelser, når forholdet mellem højde og bredde stadig er 1800:1200 (stadig* var med henblik på sidste opgave)

Hvordan får jeg løst denne opgave?

*Se væk fra den vedhæftede fil - det var en fejl.

Vedhæftet fil: Bredde og højde-2.xls

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2014 af SuneChr

Forholdet    1800 : 1200  =  3 : 2     (man har forkortet brøken  1800/1200)
Kald bredden af billedet for  b
Længden er da  3b/2
Et  6 megapixelbillede har da bredden, b,  i pixel, ved at løse
3b/2 = 6·106
Længden er da  3b/2  ved indsættelse af den fundne værdi for b.
Samme regneprincip for de andre billeder.
 


Svar #2
21. april 2014 af JulieM13 (Slettet)

#1

Forholdet    1800 : 1200  =  3 : 2     (man har forkortet brøken  1800/1200)
Kald bredden af billedet for  b
Længden er da  3b/2
Et  6 megapixelbillede har da bredden, b,  i pixel, ved at løse
3b/2 = 6·106
Længden er da  3b/2  ved indsættelse af den fundne værdi for b.
Samme regneprincip for de andre billeder.
 

Jeg forstår ikke din udregning. Kunne du muligvis give et andet eksempel på et regnestykke med din udregning?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. april 2014 af mette48 (Slettet)

breden er b og længden b*3/2

areal = længde *bredde = b* b*3/2 =6 megapixel

1 megapixel=106 pixel

3/2 b2 = 6

b2=4

b=2

længde 2000 pixel

bredde 3000 pixel


Skriv et svar til: Hvordan udregner man megapixel?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.