Matematik

Find selv på en opgave

21. april 2014 af vapser (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle :)

Jeg har fået til opgave selv at finde på en opgave i mit matematikprojekt. Opgaven lyder:

Lav selv en opgave som indeholder viden fra kapital 1-7 (ligninger, trigonometri, geometri, rumgeometri osv.). Du kan f.eks. finde en genstand i din omgivelser og beskrive den matematisk. Der sættes vægt på matematisk sværhedsgrad.

Kan slet ikke finde på noget.. er der nogen som har en ide til en god, og lidt kompliceret opgave? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2014 af mathon

eks.

             

I en trekant
er:
                                       A = 34,6º      a = 5,7    b = 7,3

    Beregn de ukendte sider og vinkler.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. april 2014 af Chrystine (Slettet)

Du ønsker en lidt kompliceret opgave.

Kig efter simple geometriske figurer i dine omgivelser.
Eksempelvis kigger jeg ud af vinduet og ser min nabos tag.
Her kunne man beregne højden ud fra bundlinje og vinkler.
Man kunne også indføre et koordinatsystem, og beregne koordinatsættet af spidserne.

Desuden kunne man udregne volumen af isoleringsmateriale (forklar i din model, hvordan du forestiller dig,
at isoleringen ligger).
Eller hvor meget maling, der skulle til at dække det bølgede tag.
Man kunne også kigge på skyggers længde.

Se evt. i din bog og opgavesamling efter inspiration, og kig dig så omkring.

Jeg håber, at du kommer godt i gang nu.
God fornøjelse.

PS. Jeg så lige et andet indlæg, en folkeskoleopgave om diamanter, du kan udvide til tre dimensioner: https://www.studieportalen.dk/Forums/ShowFile.aspx?id=1469767


Skriv et svar til: Find selv på en opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.