Matematik

Hjælp med areal cos, sin osv

22. april 2014 af youtubee (Slettet) - Niveau: A-niveau

Sidder med en opgave som jeg ikke rigtig kan finde frem til. Det er noget om jeg skal finde længde, grader og arealet af firkant ABCD.

Information:

fra A til B 12,2 i længden

B = 135 grader. 

fra b til c 7,5 i længde.

fra C til D 11,5 i længde.

fra D til A 17,4 i længde. 

B) Beregn vinkel A og C. 

C) beregn arealet af firkant ABCD


Svar #1
22. april 2014 af youtubee (Slettet)

A) Beregn længden /AC/ - har jeg lavet.. Den blev til 18,3.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Se https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1470067

Det er formodentlig også din opgavetråd.


Svar #3
22. april 2014 af youtubee (Slettet)

forstår ikke hvad du mener med dette "Vinklerne A og C i firkanten beregnes ved at addere de to bridrag til hver vinkel fr de to trekanter."

Hvilken formel skal jeg bruge til at finde vinkel A? er det denne : cos(A)=b2+c2−a22⋅b⋅c

 altså COS (A)


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, man benytter cosinusrelationer til at bestemme vinklerne. Når diagonalen |AC| er bestemt, kender man alle siderne i hver af de to trekanter ABC og ACD og kan så bestemme alle vinklerne i de to trekanter. I firkanten ABCD findes vinkel A ved at lægge de to vinkler A i de to trekanter sammen, og vinkel C findes ved at lægge de to vinkler C i de to trekanter sammen.


Svar #5
22. april 2014 af youtubee (Slettet)

Det forstår jeg slet ikke.... kunne du lave den ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Prøv at forklare, hvad det er, du ikke forstår. Forstår du, hvordan man beregner |AC| ?

I trekant ABC kender man så alle tre sider og kan så bestemme de tre vinkler ved at benytte tre cosinusrelationer.

I trekant ACD kender man alle tre sider og kan så bestemme de tre vinkler ved at benytte tre cosinusrelationer.

Prøv det!


Svar #7
22. april 2014 af youtubee (Slettet)

Jeg har jo prøvet at ifinde vinkel A... Jeg brugte den formel ovenover men fik det til et forkert tal. Da jeg sammenlignede mit tal og facitlisten gav det ikke mening ..

Fik det til 134 grader og det burde give 54,3 ... 


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Så vis, hvordan du har beregnet det. Fra en anden opgavetråd har du allerede erfaret, at du skal være omhyggelig med beregningerne.


Svar #9
22. april 2014 af youtubee (Slettet)

-128,80 divideret med 183,00

= -0,70

Cos-1(-0,70) = 134,42 grader .. 


Brugbart svar (0)

Svar #10
22. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Hvor kommer tallene fra?

I trekant ABC har man

cos(A) = (b2 + c2 - a2)/ (2bc) = (18,289082 + 12,22 - 7,52) / (2·18,28908·12,2)


Svar #11
22. april 2014 af youtubee (Slettet)

18,28 det skal minusses med resten .. det har jeg ihvertfald gjort

også har jeg sagt 2*7,5 * 12,2? 


Svar #12
22. april 2014 af youtubee (Slettet)

Den formel du skrev har jeg lige regnet ud og det giver 76,1..


Brugbart svar (0)

Svar #13
22. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#11

Du skal jo benytte de rigtige sider, hvis du vil beregne vinkel A. I trekant ABC er

        a = 7,5    ,     b = |AC| = 18,28908      ,     c = 12,2


Svar #14
22. april 2014 af youtubee (Slettet)

hm er det ikke rigtigt det jeg har gjort?


Brugbart svar (0)

Svar #15
22. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#14

Nej. Jeg har skrevet udtrykket for dig i #10.


Svar #16
22. april 2014 af youtubee (Slettet)

Jamen når jeg så regner det sammen, altså dit udtryk, giver det noget helt andet... 


Brugbart svar (0)

Svar #17
22. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#16

Noget helt andet?

cos(A) = (b2 + c2 - a2)/ (2bc) = (18,289082 + 12,22 - 7,52) / (2·18,28908·12,2)

                                          = 0,957035 ⇒

                                       A = 16,856º

Beregn nu vinkel C i trenakt ABC, og beregn så vinklerne A og C i trekant ACD.


Skriv et svar til: Hjælp med areal cos, sin osv

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.