Matematik

bestem den afledede f'(x)

24. april 2014 af okk (Slettet) - Niveau: B-niveau

er der nogen der vil hjælpe mig med regne denne opgave, som jeg virkeligt ikke regne det selv ud.

bestem den afledede funktion f'(x) for funktionen

a) f(x)=x2sin(x+1)+sin(x2+1)

b) 3sin(2x+1)+4cos(x+3)

tak 

mvh


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2014 af PeterValberg

Det er bestemt ikke nogle nemme opgaver :-)

Du skal bruge regnereglerne:

\left(f(x)+g(x) \right )'=f'(x)+g'(x)

\left( f(x)\cdot g(x)\right )'=f'(x)\cdot g(x)+f(x)\cdot g'(x)

samt kædereglen:

\left(f(g(x)) \right )'=f'(g(x))\cdot g'(x)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. april 2014 af SuneChr

# 0
Man skal aldrig lade sig forskrække af "helt vilde" funktioner.
Med nogle gode regneregler, # 1, og lidt tålmodighed, kan næsten kun fantasien sætte grænser. 


Skriv et svar til: bestem den afledede f'(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.