Matematik

mat regnestykker 8 kl

26. april 2014 af Egofaciens (Slettet) - Niveau: 8. klasse

hej, jeg har lidt problemer med følgende regnestykker:

1) 2a + a - 4 + 3a

2) -4a+3-2a-7

3)2½x + 10 =20

2½x + 10 - 10 =20 -10

2½x = 10

10:2,5= 4??

4) 4x - 4 < 0

5) 2/7 (i en brøk.. to syvendele?) + 6

6) 4 * 2/7 (igen i en brøk)

Håber, der er nogen der kan hjælpe mig :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Hvad har du problemer med her? Man reducerer ved at trække led af samme slags sammen.

4) Løs uligheden som om den var en ligning, hvor man dog husker at vende ulighedstegnet, hvis man ganger eller dividerer med et negativt tal på hver side.

5) 6) Repeter dine regneregler for regning med brøker


Svar #2
28. april 2014 af Egofaciens (Slettet)

1) 2a + a - 4 + 3a = 6a-4

2) -4a+3-2a-7 = -2a-4

3)2½x + 10 =20 = 

2½x + 10 - 10 =20 -10 

2½x = 10

10:2,5= 4

4) 4x - 4 < 0 = 

x < 0

5) 2/7 (i en brøk.. to syvendele?) + 6 = 10/7

6) 4 * 2/7 (igen i en brøk) = 8/7

Er det rigtigt #1?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

1) Ja

2) Nej

3) Man skriver x = 10/(5/2) = 4

4) Nej

5) Nej

6) Ja


Svar #4
28. april 2014 af Egofaciens (Slettet)

2)  -4a+3-2a-7

-4a-2a+3-7 = -6a-4

4) x < 1

5) 2/7 + 6........ Hmm

2+6= 8 = 8/7


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

2) Ja

4) Ja

5) Man skal beregne (2/7) + 6 = (2/7) + (6·7/7) = (2/7) + (42/7) = 44/7 = 6 2/7 .


Svar #6
28. april 2014 af Egofaciens (Slettet)

Perfekt, 1000 tak for hjælpen!


Skriv et svar til: mat regnestykker 8 kl

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.