Tysk

Tysk: Ord i flertal

27. april 2014 af stevenlb1234 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Jeg skal bruge nogle tyske ord i flertal, men kan kun dem i ental. Så da jeg finde dem på gyldendahl og trykker, når jeg har fundet ordet ved jeg ikke hvad der er flertal og ental. Der står fx des og gen, men ved ikke hvad der er ental og flertal.

Please hjælp mig


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2014 af Tyskfødt (Slettet)

Inden jeg kommer med en forklaring vil jeg gerne vide om du bruger  Gyldendals Røde Ordbøger på CD-Rom eller en trykt udgave?  Send også et eksempel.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. april 2014 af Stygotius (Slettet)

Når man slåe et substantiv op i en tysk ordbog, står der først selve glosen,-derpå dets køn og så dets form i genitiv ental og derpå dets form i flertal.

Eks.

dansk "problem" =

tysk:  Problem n. (intetkøn),  -s ( genitiv ental = Problems),  -e (flertal = Probleme


Skriv et svar til: Tysk: Ord i flertal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.