Matematik

Trigonometri

28. april 2014 af Manu0407 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har vedhæftet en opgave. Nogle der kan hjælpe?


Svar #1
28. april 2014 af Manu0407 (Slettet)

Jeg har fået AC til 13.93 og vinkel A til 42.92. Jeg ved bare ikke hvordan jeg skal bestemme AE..


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. april 2014 af SuneChr

Skærmbillede 2014-04-28 kl. 16.20.45.png

Arealet T af ΔABE kan bestemmes af formlen
T = 1/2·|AB|·|AE|·sin A


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. april 2014 af 123434 (Slettet)

b=?

c=6,19

B=113*

a=10,3

b2=10,32+6,192-2*10,3*6,19*sin(113*)

√b2=b=√(10,32+6,192-2*10,3*6,19*sin(113*))=5,2

cos(A)=(5,22+6,192-10,32)/(2*5,2*6,19)

?


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Hvad laver du her??

Hvis man benytter en cosinusrelation, skal man betænke, at den hedder således, fordi den involverer cos-funktionen:

        b2 = 10,32 + 6,19-2·10,3·6,19·sin(113º)          (sin --> cos)

Prøv også at benytte passende mellemrum til at gøre formlerne lettere at læse.

Nå |AC| = b er korrekt bestemt, kan man alternativt benytte sinusrelationerne til at bestemme vinkel A.


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. april 2014 af 123434 (Slettet)

√b2=b=√(10,32+6,192-2*10,3*6,19*cos(113*))=13,93

Cos(A)=(13,932+6,192-10,32)/(2*13,93*6,19)


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja, men man runder ikke af i mellemregningerne. Sinusrelationerne er simplere at anvende ved bestemmelsen af vinkel A, og husk nu de mellemrum.


Svar #7
29. april 2014 af Manu0407 (Slettet)

Hvad gør jeg forkert? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. april 2014 af SuneChr

# 1
Med større nøjagtighed, har vi
|AC| = 13,936635    og    A = 42,867693º
Isolér nu |AE| i arealformlen i # 2.


Brugbart svar (0)

Svar #9
29. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Du benytter vinklen i radianer i stedet for i grader.


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.