Matematik

Ligning 3 ubekendte med forskellig variabler

28. april 2014 af Therock1967 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Sidder og roder lidt med denne ligning

1: 4(x+6)/5(5+y) =1

2:  4(3+z)/3(y-1) =1

3:  3(3z+5)/4(2x-3) =1

Synes uanset hvad jeg gør så ender jeg op med variabler der ikke kan regnes 2 og 2, er der korrekt forstået eller jeg hetl galt på den ?

Mvh Carsten


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2014 af peter lind

Hvad mener du ? For at tage den første ligning. Som du skriver det kan det omregnes til

4(x+6)*(5+y)/5 = 1    er det rigtig ?


Svar #2
28. april 2014 af Therock1967 (Slettet)

Ja hej,

Det er korrekt, men synes jeg kommer frem til x og y i den første og z, og y i nummer 2 og z og x i den 3,

Jeg kan jo ligesom ikke finden den ubekendte ved at isolere x f.eks da den kun går igen i 2 af dem

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. april 2014 af peter lind

Du kan isolere x i den første ligning. Udtrykket bliver en funktion af y.

Resultatet kan du sætte ind i den 3. ligning. Det giver en ligning i y og z.  ligning 2 og den nye ligning 3 indeholder nu kun y og z.  Du kan så på samem måde isolere y eller z i en af disse 2 ligninger og sætte det ind i den anden.


Svar #4
28. april 2014 af Therock1967 (Slettet)

Hmm, synes ikke jeg kan få det til og gå op,

Kan du være så behjælpelig og give et eksempel

Mvh Carsten

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Jeg synes ikke, det er helt afklaret, hvorledes ligningssystemet ser ud. Er det

a)

        \newline \frac{4\left ( x+6 \right )}{5}\cdot (5+y)=1\newline\newline \frac{4\left ( 3+z \right )}{3}\cdot \left ( y-1 \right )=1\newline\newline \frac{3\left ( 3z+5 \right )}{4}\cdot \left ( 2x-3 \right )=1

eller

b)

        \newline \frac{4\left ( x+6 \right )}{5\left ( 5+y \right )}=1\newline\newline \frac{4\left ( 3+z \right )}{3\left ( y-1\right )}=1\newline\newline \frac{3\left ( 3z+5 \right )}{4\left ( 2x-3 \right )}=1

?


Svar #6
28. april 2014 af Therock1967 (Slettet)

Hejsa,

Det er b ??

Brugbart svar (0)

Svar #7
28. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Så har du jo svaret forkert i #2 på Peter Linds spørgsmål i #1.

Så svarer ligningssystemet jo til

      4x -5y       = 1
            3y -4z = 15
      8x       -9z = 27

med løsningen

x = -81/26 , y = -35/13 , z = -75/13


Svar #8
29. april 2014 af Therock1967 (Slettet)

Hej

Tak for svar, ja så langt er jeg også kommet, dog ikke til løsningen, da jeg bøvler lidt med at komme videre fra ligningssytemet, dvs sige med at erstatte x som en funktion a y fra ligning 1


Svar #9
29. april 2014 af Therock1967 (Slettet)

Sorry, har den den nu :)


Skriv et svar til: Ligning 3 ubekendte med forskellig variabler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.