Matematik

En svær matematik opagve geometri

28. april 2014 af daHab (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har vedhæftet en fil, et billed  hvorpå opgaven står skrevet

Jeg har især problemer med opgave b og c

Vedhæftet fil: matopgave.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Opstil et udtryk for udgiften til kanten som funktion af x og v .

Indsæt x = 10 og beregn v, idet der skal gælde T = 100

        T = (π/360)·v·x2

Benyt betingelsen T = 100 til at eliminere v i udtrykket for kant-udgiften. Find minimum for denne funktion af x.


Svar #2
28. april 2014 af daHab (Slettet)

Den sidste del forstod jeg ikke helt 


Svar #3
28. april 2014 af daHab (Slettet)

Den sidste del forstod jeg ikke helt 


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Prøv så at forklare, hvad du ikke forstod i den forklaring.

Kanten består af de to radier, hver af længden x, samt buen der har længden (v/360)·2πx , så udgiften til kanten er

        U = 2x·150 + (v/360)·2πx·200 = 300x + (10π/9)·v·x .


Skriv et svar til: En svær matematik opagve geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.