Matematik

Mangler 1 opgave nogen der kan hjælp !!

29. april 2014 af jens213 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Givet funktion er f(x)=-x^2+4x-5

Spørgsmålet lyder:

Bestem ligningerne for de to tangenter, der går gennem det ydre punkt Q(3,7)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2014 af mathon

Opskriv først den
generelle tangentligning:
                                            y=f{\, }'(x_o)\cdot (x-x_o)+f(x_o)
som specifikt giver:
                                            y=\left ( -2x_o+4 \right )\cdot (x-x_o)-x_o^2+4x_o-5     
                                                                     hvor (xo,f(xo)) er røringspunktet og
                                                                     (x, y) er et vilkårligt punkt på tangenten.

                                        

                                                                       


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. april 2014 af mathon

De to tangenter, der går gennem det ydre punkt Q(3,7),
skal opfylde:
                                            {\color{Red} 7}=\left ( -2x_o+4 \right )\cdot ({\color{Red} 3}-x_o)-x_o^2+4x_o-5
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. april 2014 af mathon

Løs andengradsligningen i xo.


Skriv et svar til: Mangler 1 opgave nogen der kan hjælp !!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.