Matematik

Pyramider

30. april 2014 af Metz83 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej

Jeg har en opgave som jeg ikke helt kan forstå hvordan jeg skal regne ud

opgaven lyder:

Egypterne var dygtige videnskabsmænd. Den berømte Cheops-pyramides fire sider ligger nøjagtig nord-syd og øst-vest, alle sider er lige store - 230m - og de danner et meget nøjagtigt kvadrat (Der er et billede, med mål og streger)

a. Hvor stor er den diagonal egypterne afsatte for at lave grundplanen?

b. Det øverste af pyramiden er væk, men de skrå kanter op til toppen har været 219m. Hvor høj var pyramiden oprindeligt?

Så har jeg valgt at regne a ud på den her måde: a2 (230 m )+ b2 (230 m )= c2

Så er problemet at jeg har fået udregningen til 105.800 m og det kan jo ikke passe at den er så lang, når de to sider kun er 230 m? Mangler jeg noget i min udregning? Eller er det fuldstændigt forkert? Jeg har også prøvet at tage halvdelen af mit resultat, men det giver 52.900 m...................... 

Jeg håber der er en der kan hjælpe, også uden billedet af pyramiden...


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

a) Beregn diagonalen i et kvadrat med sidelængden s = 230m .

Du skal tage kvadratroden af dit resultat, 105.800m2 . Pythagoras giver jo c2 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. april 2014 af emilmuller (Slettet)

Da det oftest er hypotonusen man beregner kan det være en god idé at huske formlen c=(a2+b2)1/2. At løfte noget i 1/x er det samme som at finde den x'ne rod, fx a1/2 = kvadratroden af a.


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. april 2014 af 123434 (Slettet)

a)

2302+2302=c2

105800=c2

√105800=√c2

c=325,3


Svar #4
30. april 2014 af Metz83 (Slettet)

Tusinde tak for svarene!!!!!


Skriv et svar til: Pyramider

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.