Matematik

Eksponentiel funktion - forklaring på konstanterne a og b

01. maj 2014 af Terkelsen1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvad menes der med

"forklaring på konstanterne a og b" 


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. maj 2014 af mathon

                 f(x)= b\cdot a^{x}

                 b er begyndelsesværdien dvs   b = f(0)

                 a er fremskrivningsfaktoren 1+r = f(x+1)/f(x)

                 hvor r er fremskrivningsprocenten.
                


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#0

For en eksponentiel funktion f(x) = b · ax er b startværdien f(0), og a er fremskrivningsfaktoren f(x+1) / f(x) .


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. maj 2014 af UffeMerrild (Slettet)

Du har fået generelle svar i #1 og #2.

I eksamensopgaver er der oftest givet en kontekst hvor du skal svare konkret i forhold til konteksten for at vise din forståelse. Vær her så konkret som muligt.

F.eks. b-værdien angiver antallet af observerede røde marsmænd med tre følehorn i år 2011. Af fremskrivningfaktoren a ses det, at antallet af oberverede røde marsmænd med tre følehorn stiger med 21% om året, da vækstraten er 1-a.

Mvh. Uffe


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. maj 2014 af mathon

#3
           …da vækstraten er   a - 1 = (1+r) - 1 = r.


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. maj 2014 af UffeMerrild (Slettet)

ups, tak.


Skriv et svar til: Eksponentiel funktion - forklaring på konstanterne a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.