Matematik

Procent

02. maj 2014 af Maria0604 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg har et spørgsmål der lyder på at at jeg skal udregne længden af nogle stolper, hvor 25% af stolpen befinder sig i jorden, og den del der befinder sig over jorden er 210 cm. 

Jeg er lidt i tvivl om hvordan jeg skal gøre. Mit eneste bud er 2,1*25= 52,5 +210 = 262,5 cm

Men det synes jeg selv virker ret så forkert, kan nogen hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Lad os kalde stolpens totale længde for L.

Hvis 25% befinder sig under jorden, må 75% befinde sig over jorden. Så du har

0,75*L = 210 cm

Find nu L.


Svar #2
02. maj 2014 af Maria0604 (Slettet)

210/0,75=280 

Mange tak for lige at åbne mine øjne!! :-) 


Skriv et svar til: Procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.