Matematik

Cirklens ligning

02. maj 2014 af Shaolina (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa!

Jeg har brug for hjælp til følgende opgave:

På forhånd tak!

- Emilie


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2014 af PeterValberg

a) afstanden fra C til P er cirklens radius (brug afstandsformlen) [ LINK ]

   Cirklens ligning bestemmes således: [ VIDEO ]

b) skæringspunkter mellem linje og cirkel [ VIDEO ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. maj 2014 af mathon

a)

Radius i denne cirkel bliver
                                                \small r=\left | \overrightarrow{CP} \right |         punktafstandformlen

Cirkelligning

                         \small \left ( x+1 \right )^2+\left (y-4 \right )^2=r^2

b)

skæring kræver
                           \small \left ( x+1 \right )^2+\left (y-4 \right )^2=r^2     og     \small x=-3+t     og     \small y=15+7t
dvs

                          \small \small \left ( -3+t+1 \right )^2+\left (15+7t-4 \right )^2=r^2    som er en andengradsligning i t.

t-løsningerne indsættes på skift i linjens parameterfremstilling til beregning af de respektive skæringspunktskoordinater.
                          
                      


Skriv et svar til: Cirklens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.