Matematik

Hjælp til opgave om bestemmelse af maksimalt indhold af et stof

02. maj 2014 af elskerstile (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgaven er vedhæftet som vil, b) kan je simpelthen ikke hitte ud af.. Jeg er med på jeg skal finde noget maksimum, men hvordan gør jeg det? 

Opgaven laves i Nspire.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Find maksimum for funktionen C(t) ved at løse ligningen

        C'(t) = 0 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. maj 2014 af Amril (Slettet)

Du finder maksimum i Nspire ved at sige fmaks(c(t)). 

Bemærk, at det nok er mere intuitivt, at du finder lokale ekstrema, og derefter tager funktionsværdierne for disse + dine endepunkter (hvis funktionen er defineret her) og sammenligner. Fmaks bør kun anvendes for at tjekke om ens resultater er korrekte. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. maj 2014 af Amril (Slettet)

I (c) skal du bestemme t således at C(t) = 25. Løs ved anvendelse af solve(c(t)=25,t)


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Funktionen C(t) er en simpel sum af to eksponentialfunktioner, og ligningen C'(t) = 0 løses let i hånden. Der er kun een løsning t0, der ligger i definitionsmængdens indre, og da fortegnsvariationen for C'(t) omkring t0 er +0- , er der tale om et lokalt maksimum.


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

I (c) skal man finde den største af de to løsninger til ligningen C(t) = 25 .


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. maj 2014 af Amril (Slettet)

Trådstarter:

Løs den i Nspire. Det er let nok at løse mange af opgaverne udelukkende med blyant og papir, men dette er ikke altid tilfældet, og så er det en kæmpe fordel at have styr på Nspire og dens funktioner. Det er en stor hjælp. 


Svar #7
02. maj 2014 af elskerstile (Slettet)

Af hjertet tak for hjælpen! 

Kan nogen svare på hvor Nspire ikke vil tegne grafen....? Meget frustrenede! :-) God aften!


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Kun du selv ved, hvad du instruerer Nspire til at gøre.


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. maj 2014 af Amril (Slettet)

Hvordan indskriver du forskriften? Husk, Nspire ved ikke hvad "e" er. Er der tale om den naturlige eksponentialfunktion, så skal du skrive exp(x), hvor x er eksponenten, altså hvis vi har e^0,3 = exp(0.3) i Nspire. 

Husk også at zoome ud / angive nogle passende værdier på x-y-akserne. Det kan godt være at den har indtegnet grafen, men at det ikke kan ses fordi du har zoomet ind alt for tæt på origo. 


Skriv et svar til: Hjælp til opgave om bestemmelse af maksimalt indhold af et stof

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.