Matematik

Funktioner

03. maj 2014 af MM111 (Slettet) - Niveau: 9. klasse
Hej allesammen. Jeg kunne rigtig godt tænke mig at få hjælp til min opg her:
Familien Jensen betaler 4.211,25 kr. om året for deres forbrug af 120 m3 vand.
Vandregningen består både af en fast årlig afgift og et beløb på 32,75 kr pr m3 vand.
A) tegn en graf, der viser prisen som funktion af forbruget.
B) hvad er grafens hældningstal?
C) hvad er den faste årlige afgift?

Brugbart svar (1)

Svar #1
03. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Lad x være vandforbruget i m3 vand, og lad y være den årlige vandregning. Opstil så den lineære forskrift

        y = ax + b

ved at benytte oplysningerne i opgaven. a er prisen for 1 m3 vand, og b er den faste udgift.


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. maj 2014 af bjerg11 (Slettet)

a)  Du skal tegne en graf, men du skal have fundet dine værdier : a (hældningskoeifficent) b (skæring med anden-aksen) Du finder b ved at sige: 4211,25 = b  , a = 32,75

f(x) =  32,75x + 4211,25

b) Det har vi beregnet ^^^^ 

c) Du skal først gøre brug af din formel:  f(x) = 32,75x + 4211,25  Du skal her sætte 120 på x'ets plads og addere begge værdier og få et sum af forbruget af 120 m^3 vand med afgiften. 


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er forkert. b er ikke lig med 4211,25. 4211,25 er derimod den samlede vandregning ved et forbrug på 120 m3 vand. b kan så findes af

        4211,25 = 32,75·120 + b

c) Den faste årlige afgift er værdien af konstanten b .


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.