Matematik

Vektor

03. maj 2014 af Stilleogroligtknaldpå (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogle der kan forklare hvad der menes her?

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2014 af c_aastrup

Formodentlig vinklen mellem disse vektorer og x-aksen


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. maj 2014 af peter lind

Hvis stedvektoren r kan du finde dens vinkel med x aksen af  (1, 0) = cos(v) hvor v er den den søgte vinkel.

Hvis x koordeínaten ikke er 0 kan du også finde den af tan(v) = rx/ry

Jeg vil anbefale dig at aftegne stedvektoren i et koordinatsystem for at komme over problet med flere løsninger


Svar #3
03. maj 2014 af Stilleogroligtknaldpå (Slettet)

Har disse 3 vektorer. 

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Bestem de vinkler, som hver vektor danner med vektoren i = [1;0] .


Svar #5
03. maj 2014 af Stilleogroligtknaldpå (Slettet)

#4

Det forstår jeg ikke.

Er det formlen for en vinkel mellem to vektorer som jeg skal anvende her eller er det noget andet de spørger efter? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja, det er lige netop den formel.


Svar #7
03. maj 2014 af Stilleogroligtknaldpå (Slettet)

#6

Okay godt nok.

Jeg er dog stadig lidt forvirret - 

Så må dette vel være rigtigt.

Men mangler jeg ikke og gøre det til de to andre ? Eller 

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #8
03. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

I det vedlagte i #3 opererer du med 3 vektorer, u, v og w. Du skal bestemme den vinkel, som hver af disse vektorer danner med vektoren i = [1 ; 0] . I alt skal man bestemme 3 vinkler.


Svar #9
03. maj 2014 af Stilleogroligtknaldpå (Slettet)

Så det jeg har fundet er vinkel mellem u og v. 

Jeg er lidt på bar bund, det er nok fordi det er sent.. Jeg er med på at jeg skal have fundet 3 vinkler, jeg har fomlen.. Jeg ved dog ikke hvilke tal jeg skal plotte ind.


Brugbart svar (0)

Svar #10
03. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Ja, du har fundet vinklen mellem u og v.

For at finde vinklen Vu mellem u og i beregner man

        cos(Vu) = (ui) / (|u|·|i|) = (ui) / |u|


Skriv et svar til: Vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.