Matematik

Procent

04. maj 2014 af MM111 (Slettet) - Niveau: 9. klasse
Hej. Nogle af jer der kan hjælp med den her opg:
Sofaet kostede 20000.-. Der er rabat så jeg får det til 16000. Nu har jeg sparet i 4000kr. Hvor meget sparer jeg i %?

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2014 af bjerg11 (Slettet)

Du har forskellen af de to talværdier. Du kan formulere det til et spørgsmål:

Hvor meget er 16000 kr. mindre end 20000 kr. 

1. Du finder forskellen ( 20000 - 16000 = 4000) 

2. Du siger 4000 / 20000 = 0,2 = 20 % 

3. Husk at du kan blot ved at stille op som et spørgsmål, så vil det blive nemere for dig.  Hvis du er i tvivl om det er 16000 kr eller 20000 kr. som du skal dividere med, så understreger du blot tallet efter END. 

Altså:  Hvor meget er 16000 kr. mindre end 20000 kr. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. maj 2014 af mathon

              \small 1-r_{rabat}=\frac{16000}{20000}=0,80

              \small r_{rabat}=1-0,80=0,20=20\%


Skriv et svar til: Procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.