Matematik

Renter

05. maj 2014 af nichlasrl (Slettet) - Niveau: A-niveau

En person indsatte et beløb på en konto i en bank til en fast årlige rente på 3,5%. Efter 5 år står der 59384,32 kr. på kontoen.

a) hvor stort et beløb blev der indsat på kontoen?

En anden bank reklamerer for en konto med en fast årlig rente, hvor et beløb på 100000 kr. vokser til 125000 kr. på 5 år.

b) bestem den årlige procentvise rente på denne konto.
 

nogle der kan hjælpe med begge spørgsmål? 


Svar #1
05. maj 2014 af nichlasrl (Slettet)


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. maj 2014 af mathon

a)

                             \small K_o=K_n\cdot \left ( 1+r \right )^{-n}

                            


Svar #3
05. maj 2014 af nichlasrl (Slettet)

hvordan jeg sætte tallerne ind i den 


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. maj 2014 af mathon

                            \small \small \small K_o=59384,\! 32\cdot \left 1,035^{-5}

            


Svar #5
05. maj 2014 af nichlasrl (Slettet)

tak

hvad med b) hvad skal man gør der? 


Brugbart svar (1)

Svar #6
05. maj 2014 af mathon

b)

                               \small K_5=K_o\cdot \left ( 1+r \right )^{5}

                               \small 125=100\cdot \left ( 1+r \right )^{5}


Svar #7
05. maj 2014 af nichlasrl (Slettet)

tak


Skriv et svar til: Renter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.