Matematik

Norske matematik opgaver

05. maj 2014 af 123434 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Ingri Martine er kaptein på SK Brann og har nettopp tatt laget sitt til siger i den prestisjetunge Norgescupen. I den anledning får alle 15 jentene helse på kongen etter kampen. Kor mange måtar kan jentene passere kongen på, når det einaste kravet er at kapteinen skal få møte Hans Majestet først?

Kaptajnenen skal møde Kongen først. Derefter kan pigerne møde ham.

14*13*12*11*10*9*8*7*6*5*4*2*1

Per Gunnar er hos frisøren for å farge håret og har fått utlevert ei liste over 7 fargar som salongen tilbyr. Per Gunnar set opp ei liste for å rangere fargane etter kva slags han likar best. Kor mange måtar kan han setje opp denne lista på?

7*6*5*4*3*2*1=5040

11 jenter reiser på sommarferie til Rhodos, og dei har booka eitt femmannsrom, eitt firemansrom og eitt tomannsrom. Kor mange måtar kan jentene fordele seg på desse tre romma?

(11*10*9*8*7)*(11*10*9*8)*(11*10)

Dette tal virker bare meget stort

I ein boks ligg det 3 røde kuler og 4 grønne. Åshild trekk ut to av desse. Kva er sannsynet for at den første kula er rød og den andre er grønn?

(3/7)*(4/6)=2/7

Finn antal måtar vi kan legge fire klinkekuler i 10 boksar dersom det kan leggast fleire kuler i same boks, og ein ikkje kan sjå forskjell på kulene.

(10*9*8*7)=5040

Har på fornemmelsen at det ikke er rigtigt. Hvad gør jeg galt?

Tak på forhånd


Skriv et svar til: Norske matematik opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.