Matematik

Hastighed på 1/2 minut

07. maj 2014 af nejjegerej (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Concorde-flyet har en hastighed på 2334 km/t. Hvor langt flyver maskinen på 1/2 minut?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2014 af LubDub (Slettet)

Den flyver 2334 km / t = (2334 km) / (60 minutter) = 2334/60 (km / minutter) = ..
          da 1 time svarer til 60 minutter..

Nu ved du, hvor langt den flyver pr. minut, og så kan du regne ud, hvor meget den flytter sig på et ½ minut
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. maj 2014 af SuneChr

# 0
Din overskrift er forkert. Der skal stå "Distance på et halvt minut".

1/2 min = 30 sek
1 time = 60·60 sek
Derfor siger du

30\cdot \frac{2334}{60\cdot 60}\: \textup{km}


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. maj 2014 af c_aastrup

2334 km på 60 minutter

\frac{2334}{60} \textrm{\,\,km p\aa{}\,\,1 minut}

\frac{2334}{60}\cdot\frac12 \textrm{\,\,km p\aa{}\,\,}\frac12\textrm{\,\,minut}


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. maj 2014 af 123434 (Slettet)

2334km/t-flyvet flyver 2334km på en time

2334km/60=38,9 km på et minut

38,9/60=0,65 km i sekundet

På 30 sekunder flyver 30*0,65km=19,5 km


Skriv et svar til: Hastighed på 1/2 minut

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.