Matematik

funktion og hældningkoefficient

07. maj 2014 af monawang (Slettet) - Niveau: B-niveau

en funktion er givet ved 

f(x) = x^3 + 1,5x^2 -18x -10

bestem f ' (x)  (er gjort)

bestem en ligning for tangenten til grafen for punktet p(-2. f(-2)  - kan ikke finde uf ad f(-2)? og at regne den ud?

undersøg um grafen for f har en tangent med hældningskoefficient -19


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2014 af LubDub (Slettet)

Benyt at (xn) ' = n·xn-1

grafen for f har i punktet (-2, f(-2)) en tangent med ligningen y = f(-2) + f '(2)·(x - 2)

.. hvis der eksisterer en tangent til grafen med hældnignen 19, så må der gælde, at f '(x) = 19 .. se om der her er en løsning


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Beregn f(-2) ved at indsætte x = -2 i forskriften for f(x) .

Beregn f '(-2) ved at indsætte x = -2 i forwskriften for f '(x) .

Indsæt de to beregnede værdier i tangentligningen med x0 = -2 .

Forslaget for tangentligning i #1 er ikke helt korrekt, da x0 = -2 .

Til sidst skal man løse ligningen

        f '(x) = -19 .

Forslaget i #1 er heller ikke helt korrekt her.


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. maj 2014 af mathon

grafen for f har i punktet (-2, f(-2)) en tangent med ligningen

y = f(-2) + f '(2)·(x - 2)

        \small y=f{}'(-2)\cdot (x-\left ( -2 \right ))+f(-2)

       \small y=-12\cdot (x +2 )+24

       \small y=-12x


Skriv et svar til: funktion og hældningkoefficient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.