Matematik

trigonometri

08. maj 2014 af Manu0407 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har en opgave jeg ikke kan finde ud af. Håber i kan hjælpe.. Den er vedhæftet. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

a) Benyt, at BC er hypotenuse i den retvinklede trekant BDC, hvor man kender begge kateterne: benyt Pythagoras. Arealet af trekant ABC beregnes ved at benytte AB som grundlinie og CD som højde.

b) Vinkel B beregnes ved at benytte formlen for tangens i den retvinklede trekant BCD.

Benyt, at medianen ma er modstående side i en trekant, hvor man kender vinkel B og de to hosliggende sider |AB| og |BC|/2 (benyt en cosinusrelation).


Svar #2
08. maj 2014 af Manu0407 (Slettet)

Kan det passe BC er 9.2?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, men angiv den eksakte værdi først.


Svar #4
08. maj 2014 af Manu0407 (Slettet)

Jeg skal vel benytte mig af areal formlen til at finde arealet af trekant ABC?


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. maj 2014 af mathon

b)
      m{_{a}=\sqrt{\left ( \frac{a}{2} \right )^2+c^2-2\cdot \left ( \frac{a}{2} \right )\cdot c\cdot \cos(B)}


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, T = (1/2)·h·g . Læs forklaringen i #1.


Svar #7
08. maj 2014 af Manu0407 (Slettet)

Så arealet er 15? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ja.


Svar #9
08. maj 2014 af Manu0407 (Slettet)

Godt nok! :-D 


Svar #10
08. maj 2014 af Manu0407 (Slettet)

Og vinkel b er 40.6?


Brugbart svar (0)

Svar #11
08. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

Man angiver at vinklen er i grader, 40,6º . Ja.


Svar #12
08. maj 2014 af Manu0407 (Slettet)

Godt nok :-)


Svar #13
08. maj 2014 af Manu0407 (Slettet)

Også er Ma vel 3.3?


Brugbart svar (0)

Svar #14
08. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#13

Det er tilnærmelsesvist korrekt. Man runder ikke af i mellemregningerne. Man kan beregne ma eksakt og så derefter angive talværdien.


Svar #15
08. maj 2014 af Manu0407 (Slettet)

Ja okay, men tusind tak! :D 

Jeg har oprettet et andet spørgsmål om ekspoentiel regression. Jeg sidder lidt fast så hvis du også ville kunne hjælpe mig der ville det være rart!


Skriv et svar til: trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.