Matematik

logaritme ligninge med mellemregninger??f(n)=b*a^n

08. maj 2014 af dannienielsen (Slettet) - Niveau: C-niveau

sidder fast i en matmatik rapport og har brug for helt nogen der kan regne logaritme ligninge med mellemregninger og sende så jeg kan se hvordan de beregnes for er sku kørt fast

det er den her lining jeg skal bruge f(n)=b*a^n


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Der er tale om en funktion, ikke en ligning. Funktionen er en eksponentialfunktion. Hvad har du problemer med her?


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. maj 2014 af mathon


                        y=b\cdot a^{n}

                        \log\left (y \right )=\log\left (b\cdot a^{n} \right )

                        \log\left (y \right )=\log(b)+\log\left ( a^n \right )

                        \log\left (y \right )=\log(b)+n\cdot \log\left ( a \right )

                        \log\left (y \right )=n\cdot \log\left ( a \right )+\log(b)

                        Y=n\cdot A+B


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. maj 2014 af mathon

                     \left ( \frac{y_2}{y_1} \right )=a^{x_2-x_1}

                     a=\left ( \frac{y_2}{y_1} \right )^{\frac{1}{x_2-x_1}}

                     b=y_1\cdot a^{-x_1}

                    

                    


Svar #4
08. maj 2014 af dannienielsen (Slettet)

skal  bruge det til at løse det her :

For køre penge da du selv køre på arbejde og hvor km for du mere pr. km

Du får x kr om dagen for at tage din egen bil på arbejde og får 3,5% mere hver uge

Og er nu oppe på 545 kr om dagen nu så hvor længe har han arbejedet og kørt selv

Om dagen nu=545kr

% mere om ugen=3,5%

Startbeløb= x kr


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Så skal du løse ligningen

        x·1,035n = 545 .

Der er to ubekendte, x og n, hvor n er antallet af uger, der er gået . Hvis man også kender x, kan man bestemme n. Hvis man i stedet kender n , kan man bestemme x.


Skriv et svar til: logaritme ligninge med mellemregninger??f(n)=b*a^n

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.