Matematik

Sigma for syvende

09. maj 2014 af Sagittarius (Slettet) - Niveau: 7. klasse

En murerbalje til at blande mørtel i har denne facon. Den kan rumme 90 liter. Hvor høj er den? (radius er 30 cm)


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. maj 2014 af SuneChr

Murerbaljen er formodentlig cylindrisk.
Løs ligningen ved at isolere h.
Vcylinder = π·r2·h
Vink:   1 liter = 1 dm3
og målene for r og h  i dm.


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. maj 2014 af SuneChr

Indsæt heri de givne størrelser, r = 3 dm ,  Vcylinder = 90 dm3

h=\frac{\textup{V}_{\textup{cylinder}}}{\pi \cdot r^{2}}
h = ................ dm  = ............... cm


Svar #3
10. maj 2014 af Sagittarius (Slettet)

Tak for hjælp SuneChr ;)


Skriv et svar til: Sigma for syvende

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.