Fysik

TRYk

10. maj 2014 af mariax2 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal finde ud af hvad barometerstanden var den dag, tallene blev målt.

cm      5             10      15        20      25      30            35

hPa    984      988     992     996    999     1003       1006

forskrift for sammehæng: 0,7357x+980,71

Nogen der kan hjælpe? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2014 af peter lind

Kan vi ikke få hele opgaven ?


Svar #2
10. maj 2014 af mariax2 (Slettet)

Tabelle viser nogle værdier af trykket p i væske i afhængighed af dybden h.

cm      5             10      15        20      25      30            35

hPa    984      988     992     996    999     1003       1006

c. Hvad var barometerstanden den dag, tallene blev målt?

d. bestem væskens densitet

e. Hvilken væske kan der være tale om


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2014 af peter lind

Det stemmer jo ikke særlig godt med den første linje i #0

Der gælder P = P0+ρ*g*h  hvor P er trykket P0 er trykket ved overfladen ρ er massefylden af væsken. Lav lineær regression på de data og brug resultatet til at besvare c og d. Slå derefter op i en tabel og se hvilken væske, der har den pågældende massefylde


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. maj 2014 af mathon


                               p(d)=\left ( \varrho \cdot g \right )\cdot d+p_o            hvor d er dybden


Svar #5
11. maj 2014 af mariax2 (Slettet)

når jeg laver linær regression får jeg

forskrift for sammehæng: 0,7357x+980,71

Hvordan sættter jeg det ind i formlen?


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. maj 2014 af peter lind

ρ*g = 0,7357 hPa/cm   P0 = 980,71 hPa


Svar #7
11. maj 2014 af mariax2 (Slettet)

kan det passe at svaret på c er 984? :D


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. maj 2014 af peter lind

Enhed mangler.  Svaret er P0 og hvad det er kan du læse i #6


Skriv et svar til: TRYk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.