Religion

Hvordan har Kristendommen haft en indflydelse på den danske velfærdsstat? ASAP

10. maj 2014 af josephiine (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! Jeg sidder og hjælper en veninde med hendes KS eksamen til HF 2. år, og vi forsøger at finde selvvalgt materiale der omhandler hvilken effekt kristendommen har haft på den velfærdsstat vi har i dag, og hvordan kristendommen var med til at udvikle den danske velfærdsstat. 

Vi leder primært efter en artikkel der belyser disse punkter rimelig tydeligt, men som også skal være troværdige. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. maj 2014 af Savior123 (Slettet)

http://www.religion.dk/religionsanalysen/religion-sætter-dagsordenen-i-international-politik


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. maj 2014 af adsafadfdsafdasf

Den danske velfærdsstat blev bygget på tanken om at den skulle komme alle til hjælp, deraf har vi den "universielle" velfærdsmodel". Målet var at øge ligheden i samfundet thi "de bredeste skuldre skal bære de tungeste byrder" som det lød og dermed øge frihed (frihed i den forstand at der tales om frihed til noget, f.eks. uddannelse). Af den kristne etik, som uden tvivl lagde vejen for alt fremtidigt etik i Vesten, handler jo netop om at hjælpe den næste, herunder de svageste. 

Her er selvfølgelig kun tale om én vinkel på Kristendommens betydning for den danske velfærdsstat og der må nødvendigvis havde været andre vinkler hvori Kristendommen har påvirket velfærdsstaten.


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. maj 2014 af Amril (Slettet)

...den kristne etik .... handler jo netop om at hjælpe den næste, herunder de svageste.

Hvis det er tilfældet, hvor er så logikken i at en betydelig del af de skattepligtige danskere hvert år betaler omkring 7 milliarder kroner i kirkeskat, hvormed store summer årligt går til at dække lønningerne for ubrugelige præster, afholdelse af latterlige gudstjenester og hvad denne selvproklamerede helligdom ellers kan finde på; frem for mere bredtrammende initiativer med det formål at "hjælpe den næste, herunder de svageste"


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. maj 2014 af adsafadfdsafdasf

#3

Godt spørgsmål.

Det ligger helt klart til diskussion , om der nu ikke er tale om dobbeltmorale når den danske folkekirke smider omkring med store summer penge hvert år.

Og dog.

Som alt andet koster det penge at drive en folkekirke - ansatte skal have løn, arrangement og events koster penge og så videre. Om der nu er tale om ubruelige præster og gudstjenester er blot en skråsikker påstand, thi jeg finder det ikke særligt ydmygt eller rationelt, ikke at overveje om der nu engang også findes danskere som faktisk finder glæde og mening ved en gudstjeneste eller ved en præst.

Jeg ser selv ingen fornuft i at forfalde til den kristne teologi, denne åndelige kvabs, men husk at hovmod står for fald - så mon ikke man i stedet bør huske, at for mange andre er folkekirken fuld af mening.


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. maj 2014 af Amril (Slettet)

for mange andre er folkekirken fuld af mening.

Selvfølgelig er den det, den ugentlige dosis af bræk og øregas er jo en nødvendighed for at vanviddet kan forsætte.


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. maj 2014 af Amril (Slettet)

The Economist har i øvrigt tidligere estimeret, at den katolske kirkes årlige budget er mere end nok til at afskaffe sult .... på verdensplan

Men okay, nogle ting er jo vigtigere:

http://oliverironical.com/wp-content/uploads/2013/03/tumblr_lxyvbsXbCN1ql15fwo1_500.jpg


Brugbart svar (1)

Svar #7
22. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Du kan jo så prise dig selv lykkelig for, at du ikke selv betaler for det "bræk og øregas", der nu engang er det kulturelle fundament for det samfund, hvis frugter du ikke går af vejen for at høste.


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. maj 2014 af Amril (Slettet)

Selvfølgelig betaler jeg for denne verdensomspændende dumificering af pøbelen, det gør vi alle. 

Fundamentet er netop lagt; religionen har samlet menneskeheden, perversiteterne - ser vi bort fra Vatikanet - er reduceret gevaldigt, universiel indoktrinering af moral og etik .... jeg ville virkelig ønske at flere af os var villige til at høste frugterne af dette samfund i stedet for desperat at holde fast i denne yderst tilbagestående mentalitet som ikke længere begunstiger menneskeheden; den hindrer os. 


Skriv et svar til: Hvordan har Kristendommen haft en indflydelse på den danske velfærdsstat? ASAP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.