Matematik

Bestem parabelbuen AB's ligning

10. maj 2014 af Marfyl (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har brug for hjælp til opgaven som lyder

Bestem parabelbuen AB's ligning

info: vedhæftet info

HJÆLP !!!!!!!!!

Vedhæftet fil: dige.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2014 af peter lind

Der gælder at y = a*x2+b*x+c

Oplysningerne giver

y'(1) = tan(45º)

y'(4) = tan(153,43º)

y(1) = 3

Det giver tre ligninger i de tre ubekendte a, b og c, som du må løse


Svar #2
10. maj 2014 af Marfyl (Slettet)

Min lærer snakkede om man skulle differencere a*x2+b*x+c har lavet sådan noget her før men det er ved at være et stykke tid siden så noget mere hjælp og gennemgåede ville være bedre tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2014 af peter lind

Du skal bruge at (a*xn)' = n*a*xn-1


Svar #4
10. maj 2014 af Marfyl (Slettet)

det ved jeg også godt men det er med selve opgaven hvordan du fx kom frem til det første du skrev.....


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. maj 2014 af peter lind

f'(x) angiver hældningen af tangenten. Hældningen er det samme som tangens af retningsvinklen for linjen som i dette tilfælde er 45º og 153,43º


Skriv et svar til: Bestem parabelbuen AB's ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.