Matematik

Tal - Ikke særligt mange der kan dette.

10. maj 2014 af PsychickIcescream (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej. Jeg er ved at lære høje tal. Jeg kan allerede op til en decillion. Jeg ville bare vide om der er nogen der kan noget mellem en decillion og vigintillion. Laver lige en liste over de tal jeg allerede kan i rækkefølge. ;)

1-1000000 et, ti, hundrede, tusinde, million.

1.000.000.000 = Milliard

1.000.000.000.000 = Billion

1.000.000.000.000.000 = Billiard

1.000.000.000.000.000.000 = Trillion

1.000.000.000.000.000.000.000 = Trilliard

1.000.000.000.000.000.000.000.000 = Kvadrillion

1.000.000.000.000.000.000.000.000.000 = Kvadrilliard

1.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000 = Kvintillion

1.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000 = Kvintilliard

1..000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000 = Sekstillion

1..000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000= Sekstilliard

1.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000 = Septillion

1.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000 = Septilliard

1.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000 = Oktillion

1.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000 = Oktilliard

1.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000 = Nontillion

1.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000 = Nontilliard

1.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000 = Decillion

1.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000 = ?

Hvis i kunne hjælpe mig ville jeg være meget taknemmelig. ;))

10.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000-000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000 = Googol

1 Googol nuller = Googolplex

1 Googolplex nuller = Googolplexian


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Navne på store tal ret meget størren en 1 trillion (1018) har ikke den store praktiske betydning. I de naturvidenskabelige fag foretrækker man at skrive tal med 10-eksponent, for eksempel 6,02·1023 .

Vær også opmærksom på (som arktiklen i linket i #1 også viser), at der er to forskellige systemer i brug.


Svar #3
12. maj 2014 af PsychickIcescream (Slettet)

.


Svar #4
12. maj 2014 af PsychickIcescream (Slettet)

#2

Navne på store tal ret meget størren en 1 trillion (1018) har ikke den store praktiske betydning. I de naturvidenskabelige fag foretrækker man at skrive tal med 10-eksponent, for eksempel 6,02·1023 .

Vær også opmærksom på (som arktiklen i linket i #1 også viser), at der er to forskellige systemer i brug.

De tal du kommer med er på engelsk hvilket jeg ikke kan bruge. Men tak alligevel.

-Victor


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

De danske ord for meget store tal, hvis de overhovedet findes, er jo afledt af de internationalt anvendte ord.

Ellers er der denne artikel

http://da.wikipedia.org/wiki/Store_tal


Svar #6
12. maj 2014 af PsychickIcescream (Slettet)

Hvilket er det jeg skal bruge. Skal bruge navnene på tallene og intet andet. (;

-Victor


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. maj 2014 af Amril (Slettet)

"tal - ikke særligt mange der kan dette"

Det siger du ikke? Ikke særligt mange mennesker finder det interessant at bruge deres tid på at memorisere betegnelserne på store numre når det i og for sig er fuldstændigt ubrugeligt; der findes notationer som er langt mere praktiske. 


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Til det formål er artiklen i #1 den mest præcise og fyldestgørende.


Skriv et svar til: Tal - Ikke særligt mange der kan dette.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.