Matematik

SIMPEL PROCENTREGNING

11. maj 2014 af Whatisthiss - Niveau: 8. klasse

Heej, har lige et simpelt spørgsmål fordi jeg har glemt hvordan man gør xD

På udsalg køber julie en jakke til 75% af den oprindelige pris. Hun betaler 627 kr

Hvad var jakkens oprindelige pris? (vis lige hvordan I gjorde, så jeg liige er med xD)

Jakken sættes så yderligere 20% ned. Hvad er jakkens nye pris så? (vis igen hvad I gjorde. XD)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2014 af mathon

Oprindelig pris     p_{opr}

Udsalgspris         p_{opr}\cdot 0,75=627

                             p_{opr}=\frac{627}{0,75}=836

Jakkens nye pris    p_{ny}=627\cdot 0,80=501,60
                         


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. maj 2014 af Arccossintan (Slettet)

Hej

I første opgave dividere du delen med procentdelen i decimaltal og får således helheden: 627/0,75 = 836

I den anden opgave kan du bruge følgende formel:

S1 = S0 * (1 + (P))

Hvor:

S1 angiver slutværdien

S0 angiver startværdien (i dette tilfælde 627)

P er procentsatsen i decimaltal - i dette tilfælde 0,2 (husk at skriv et minustegn foran P når du regner baglæns)

Formlen bliver så: S1 = 627*(1+(-0,2))

Du kan i øvrigt også bruge denne formel når du skal regne forlæns ved at fjerne to parenteser og angive procentsatsen uden et minustegn foran: S1 = S0 * (1 + p)


Svar #3
11. maj 2014 af Whatisthiss

Men hvis man skal gøre det i hånden, uden lommeregner, er der så en lettere metode? men ellers taak! :D


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. maj 2014 af mathon

"håndarbejde":

Oprindelig pris        p_{opr}

Udsalgspris            p_{opr}\cdot \frac{3}{4}=627

                               p_{opr}=\frac{627}{\frac{3}{4}}=627\cdot \frac{4}{3}=\frac{627}{3}\cdot 4=209\cdot 4=836

Jakkens nye pris    p_{ny}=627\cdot 0,80=627\cdot \frac{8}{10}=\frac{627}{10}\cdot 8=62,70\cdot 8=501,60


Skriv et svar til: SIMPEL PROCENTREGNING

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.