Fysik

Beregn grundtonens frekvens

11. maj 2014 af jihudsif (Slettet) - Niveau: B-niveau

Her er V_luft lydens hastighed i atmosfærisk luft. Ved temperaturen 20C er v_luft = 343m/s. 

Beregn grundtonens frekvens for en orgelpibe, hvis resonansrør har længden 5,00 m.

hvad skal jeg gøre og hvilken formel skal jeg bruge?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2014 af peter lind

Nu kender jeg ikke meget til orgelpiber. Hvis de er lukkede i den ene ende og åbne i den anden ende er længden af røret lig med den halve bølgelængde. Brug så at bølgelængde*frekvens = bølgehastighed.

Hvis jeg gætter galt med hensyn til orgelpiben skal det ændres


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. december 2017 af Idioten93 (Slettet)

ved godt at det er nogle år siden nu, men fandt du svaret?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2018 af mathon

...orgelpiber. Hvis de er lukkede i den ene ende og åbne i den anden ende er længden af røret lig med den kvarte bølgelængde for grundtonen.

                                        \small L=\tfrac{\lambda_1}{4}

                                        \small \lambda_1=4L

                                        \small \lambda_1=4\cdot(5{.}0\;m)=20{.}0\;m

                                        \small f_1=\frac{v}{\lambda_1}=\frac{343\; \tfrac{m}{s}}{20{.}0\;m}=17{.}2\; s^{-1}=17{.}2\; Hz


Skriv et svar til: Beregn grundtonens frekvens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.