Matematik

Algebra, hvordan forklarer jeg hvad jeg gør?

12. maj 2014 af FRKKOF (Slettet) - Niveau: C-niveau

An = b * ((1 + r)n - 1) / r

An * r = b * ((1 + r)n - 1)

An * r / b = (1 + r)n - 1

An * r / b + 1 = (1 + r)n

log(An * r / b + 1) = log(1 + r)n

log(An * r / b + 1) = n * log(1 + r)

log(An * r / b + 1) / log(1 + r) = n

n = 41

- Hvordan skærer jeg det ud i pap, bid for bid?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2014 af MPSG (Slettet)

Et godt udgangspunkt er at forklare linie for linie hvad formålet er med modifikationen af ligningen, og hvordan du gør det.

Du kan jo evt. skrive at du forsøger at isolere antallet af terminer n, hvor du først får det på en form hvor du kan bruge logaritmereglerne. Må dog sige at hvis du ikke kan forklare hvad du har gjort - så må du gennemgå beviset igen :)


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. maj 2014 af hesch (Slettet)

Du kan skrive forklarende paranteser ved:

An = b * ((1 + r)n - 1) / r     =>                      ( gang med r, begge sider )

An * r = b * ((1 + r)n - 1)     =>                      ( divider med b, begge sider )

An * r / b = (1 + r)n - 1                                           osv.

Ovenover en sådan "blok" kan du skrive linien:

n isoleres:            ( eller lignende. Dette er så overskriften for de næste måske 10 linier ).

Husk relevante implikationspile     (   =>   )


Svar #3
14. maj 2014 af FRKKOF (Slettet)

Jeg takker og bukker hesch!


Skriv et svar til: Algebra, hvordan forklarer jeg hvad jeg gør?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.