Fysik

Partikelfysik - pi nul meson

12. maj 2014 af Salvatores (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg har brug for hjælp til følgende opgave: 

Den neutrale \pi ^{0} meson har en meget kort levetid og blev påvist eksperimentelt i 1950. I de
fleste tilfælde henfalder \pi ^{0} mesonen ved at udsende to fotoner, som kan anvendes til at påvise

eksistensen af \pi ^{0} mesonen og bestemme dens energi.
En \pi ^{0} meson med gammafaktoren 4,2 dannes ved en reaktion i en detektor.

1. Vurder, hvor langt \pi ^{0} mesonen bevæger sig i detektoren inden den henfalder.

Jeg har beregnet farten vha. gammafaktoren, men så kan jeg ikke rigtig komme videre. 

Tak på forhånd! 


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. maj 2014 af peter lind

Har du ikke også middellevetiden af mesonen ? Hvis du har det skal du gange den med farten for at få den strækning den bevæger sig i middel


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. maj 2014 af Jerslev (Slettet)

#0: Middellevetiden fremgår af din databog.


Svar #3
12. maj 2014 af Salvatores (Slettet)

Mange tak for hjælpen.

Skriv et svar til: Partikelfysik - pi nul meson

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.