Matematik

Find en stamfunktion for hver af de følgende funktioner

12. maj 2014 af Olympus - Niveau: B-niveau

Hej...

Ja så er den gal igen..

Opgaven lyder:

Find en stamfunktion for hver af de følgende funktioner:

a) f(x)=2x*e^{x^{2}}          b) f(x)=\frac{x}{x^{2}+5}             c) f(x)=(x+2)^5

Jeg kan ikke gennemskue om det er lige til at gå til og integrere eller om jeg skal bruge nogle regneregler..


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

a) Benyt substitution t = x2 , dt = 2x dx .

b) Benyt substitution t = x2 + 5 , dt = 2x dx, x dx = (1/2) dt .

c) Benyt substitution t = (x+2) , dt = dx .


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. maj 2014 af Amril (Slettet)

Hvis du ikke kan gennemskue om hvorvidt "den er lige til at gå til og integrere", hvorfor forsøger du så ikke at integrere og se hvor langt du kommer? 

En huskeregel er, at når elementære funktioner indgår i nogenlunde kompliceret kombinationer af hinanden (fx som faktorer, divisorer, eksponenter, etc), så skal du højst sandsynligt anvende en af de to integrationsteknikker; partiel integration og integration ved substitution (ofte kan begge anvendes, dog anbefales det, at du øver dig i at genkende hvilken er bedst til den specifikke opgave). 


Skriv et svar til: Find en stamfunktion for hver af de følgende funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.